Op 13 en 14 oktober 2022 zal op de Nederlandse ambassade in Washington D.C., de   NL-US Defense and Space Industry Days plaatsvinden. De NIDV en SpaceNed hebben de afgelopen weken in samenspraak met ambassade Washington hard gewerkt aan het programma.

Omdat defensie-industriesamenwerking in essentie een aangelegenheid tussen de overheid en de industrie is, zal tijdens het eerste dagdeel deze samenwerking vanuit het perspectief van de Nederlandse en Amerikaanse overheid worden belicht. Uiteraard worden bedrijven van harte aangemoedigd tijdens de drie afzonderlijke ochtendsessies met de overheid in gesprek te gaan. Hiertoe wordt ieder bedrijf verzocht per sessie één vraag voor te bereiden, zodat er ook echt leven in de brouwerij komt.

In de middag staat de samenwerking tussen Nederlandse en Amerikaanse defensiebedrijven centraal. Het idee is om Nederlandse en Amerikaanse bedrijven op interactieve wijze met elkaar kennis te laten maken in de hoop dat hieruit partnerschappen ontstaan. Het helpt daarbij enorm als u van tevoren zou aangeven met welk bedrijf of (overheids)instelling u zou willen spreken. U kunt daarvan opgave doen bij Matthijs Olde (contactgegevens onderaan de brief). Uw opgave is geen garantie voor succes, maar wij gaan dan in elk geval ons uiterste best doen u met uw gewenste gesprekspartner(s) in contact te brengen.

Tijdens het derde dagdeel – op vrijdag 14 oktober – ligt de focus vooral op de samenwerking tussen de Nederlandse en Amerikaanse militaire en civiele ruimtevaartindustrie. Deze samenwerking zal de komende jaren verder worden gefaciliteerd vanuit het ‘Space Partners in International Business (PIB) programma’, waarvoor de RVO onlangs het groene licht heeft gegeven. Ook deze ochtend is het doel om via matchmaking potentiële partnerschappen te ontwikkelen.

Hier vind u een overzicht van het programma: Provisional program NL-US Defense and Space Industry Days 13 en 14 oktober_

Voor vragen verwijs ik u naar Hessel Kokke (hessel.kokke@spacened.nl)