SpaceNed verbindt
de Nederlandse ruimtevaartsector

  • Home
  • Nieuws
  • Eerste lanceringen voor ISIS in januari 2018!

Nieuws

ISU Space Studies Programma (SSP) 2018 in Nederland

Nederland is geselecteerd om in de zomer van 2018 de 31e editie van het Space Studies Program (SSP), een programma van de International Space University (ISU) te hosten. De ISU SSP is een zeer intensief programma van ruim twee maanden (9 weken) waarin zo’n 100-130 young professionals, veelal ‘high potentials’ uit het internationale bedrijfsleven, zich voorbereiden op een volgende stap in hun ruimtevaart carrière. Het programma bestaat sinds 1987 en wordt sindsdien op allerlei locaties over de hele wereld georganiseerd. Het is nu de eerste keer dat er een SSP in Nederland zal plaatsvinden.

Het zwaartepunt van het programma in Nederland komt te liggen bij de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Daarnaast zullen verschillende belangrijke programmaonderdelen op de Universiteit Leiden en bij ESA-ESTEC worden georganiseerd. Ruim 100 docenten, gastsprekers, industrie vertegenwoordigers, wetenschappers en astronauten vanuit de hele wereld zijn betrokken in de organisatie. Uiteraard zullen ook Nederlandse ruimtevaartspecialisten en bedrijven een belangrijke rol gaan spelen in het programma. De SSP biedt de Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en universiteiten een heel mooi podium om zich internationaal te presenteren. Vele internationale ruimtevaartbedrijven en organisaties over de hele wereld hebben hun naam reeds verbonden met ISU en dragen bij middels partnerships en sponsoring.

De organisatie van de NL 2018 SSP is inmiddels in volle gang. Naast de bijdragen vanuit de overheid, de provincie Zuid-Holland, lokale overheden en de gemeenten Delft, Leiden, Noordwijk en Den Haag is sponsoring van een SSP vanuit het bedrijfsleven gebruikelijk en ook zeer welkom. Het programma kent natuurlijk een belangrijke academische component maar ook een scala aan publieke- en semipublieke events welke zich allemaal lenen voor sponsoring en in-kind bijdragen. Meer informatie over het programma en de mogelijkheden leest u hier:

pdfISU-SSP18---Sponsor-Brochure---148x210.pdf